2 de set. 2008

Exposició fotogràfica a la biblioteca "Essència de Sefarad"


Essència de Sefarad és una exposició de fotografies panoràmiques en blanc i negre dels calls jueus de les 21 ciutats que componen actualment la Red de Juderias de España de la qual Tortosa és membre des de 1998.


Divendres 5 de setembre, inauguració de l'exposició a càrrec del. Sr. Ferran Bel Alcalde de Tortosa i el Sr. Joan Caballol, Regidor de Cultura.



L'autor d'aquestes fotografies és el fotògraf Francisco Sánchez Moreno (Còrdova 1967). La intenció del projecte és viatjar al passat reflectint el present a través de la fotografia. En format panoràmic, de petites dimensions i en blanc i negre, repassa ciutats amb un element comú: la pedra. Gairebé desapareix per complet la referència humana. Sánchez Moreno va confessar que li havia costat captar algunes jueries. A través de 63 instantànies, el fotògraf capta «una visió dels llocs amb una perspectiva diferent». Pot sorprendre a qui coneix els llocs per l'angle de la càmera panoràmica.
Els textos que acompanyen l'exposició han estat redactats, i en el seu cas seleccionats, per l'escriptor Manuel Forcano , nascut l'any 1968. És professor de literatura hebrea a la Universitat de Barcelona i expert traductor de l'hebreu, l'àrab i l'anglès.